Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron Boscaiola

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 150 g
pieczarki 200 g
boczek wędzony 100 g
masło 1 łyż.
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt.
śmietana 18 proc 150 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron Boscaiola

Kroki postępowania

1
Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku, odcedzam.
Pieczarki myję, kroję na półplasterki, a boczek w małą kostkę.
Krok 1 - Makaron Boscaiola foto
2
Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam. Na patelni roztapiam masło, wrzucam cebulę, kiedy się zeszkli dodaję czosnek i podsmażam. Wtedy dodaję boczek i smażę przez kilka chwil.
Krok 2 - Makaron Boscaiola foto
3
Następnie dodaję śmietanę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Gotuję, aż sos zgęstnieje.
Krok 3 - Makaron Boscaiola foto
4
Do garnuszka z sosem dodaję ugotowany, odcedzony makaron, mieszam aż sos dokładnie oblepi makaron. Wykładam potrawę na talerze i od razu podaję.
Krok 4 - Makaron Boscaiola foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 18.07.2013 19:31
ciekawy przepis
Megg 18.07.2013 19:15
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak