Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z porzeczek czerwonych mojej mamy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 1 kg
cukier kryształ 1/2 kg
żelfix 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z porzeczek czerwonych mojej mamy

Owoce umyłam ,obrałam.Zmiksowałam blenderem na miazgę.Potem przetarłam aby nie było pestek.Dałam na gaz i smażyłam z pół godziny.Podczas smażenia dodałam cukier i nadal smażyłam przez pół godziny. Pod koniec wsypałam dżem fiksu wymieszała, zagotowałam chwilkę i wlałam do słoiczków i pasteryzowałam 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 22.10.2014 19:32
fajny taki dzemik
sylwiusia055 19.07.2013 21:07
uwielbiam takie
Róża1 18.07.2013 23:14
będę robiła taki , jutro mam dostać porzeczki:-)
gusia1000 18.07.2013 18:18
Świetny dżem.
okrysia 18.07.2013 15:43
SMACZNE TO!
Konczi 18.07.2013 15:22
lubię takie domowe konfiturki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak