Jabłka zapiekane z imbirem

Jabłka zapiekane z imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    10 dkg
  • śmietanka 22%

    3 dl
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w kawałki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy imbirem i cukrem, polewamy śmietanką i zapiekamy w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jordi

30.08.2013 09:02
bardzo aromatyczny deser

Beata73

16.05.2013 18:15
bardzo aromatyczne

Łucja1

11.12.2010 15:57
rozgrzewające

mamusia1

23.09.2010 19:12
pyszny deser na gorąco!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat