Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z czerwonymi porzeczkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szklanek
mleko 3 szklanki
jajko 2 szt
drożdże 3 dkg
cukier 5 łyżek
czerwone porzeczki 1 szklanka
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z czerwonymi porzeczkami

Mleko podgrzewamy w rondelku, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy mąkę i jajka i dobrze mieszamy, odstawiamy na około pół godziny. Myjemy porzeczki, usuwamy ogonki i po pół godzinie wsypujemy porzeczki do ciasta i dobrze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy na niego łyżką drewnianą ciasto i smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy racuchy na ręczniku papierowym. Jak racuchy przestygną, to posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 01.10.2013 12:01
fajne, inne racuchy :)
Beatris 18.07.2013 13:21
Lubię racuchy i czerwoną porzeczkę. Takie połączenie z pewnością jest pyszne.
V_kuchareczka 18.07.2013 10:25
ale pyszności
Pietruszka 18.07.2013 09:46
fajne placki
IwonaDD 18.07.2013 09:14
swietny pomysł, zjadłabym je bardzo chętnie
fotoviderek 18.07.2013 07:28
Te racuchy muszą być pyszne :)
Sroczka 17.07.2013 23:33
Przepyszne racuchy. Kilka bym zjadła.
Mniam 17.07.2013 23:05
Super racuszki.
treonina 17.07.2013 22:57
podoba mi się taka wersja :-)
gosia561 17.07.2013 22:40
super odmiana tych z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak