Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca ryba w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca ryba w panierce

Kroki postępowania

1
Rybę delikatnie skropić sokiem z cytryny. Oprószyć pieprzem i solą.Przygotować panierkę : na 1. talerzu wsypać mąkę, na 2. talerzu rozbić dwa jajka, a na trzecim wsypać bułkę tartą.
Krok 1 - Chrupiąca ryba w panierce foto
2
Przygotować panierkę : na 1. talerzu wsypać mąkę, na 2. talerzu rozbić dwa jajka, a na trzecim wsypać bułkę tartą.
Krok 2 - Chrupiąca ryba w panierce foto
3
Nastawić patelnię z olejem. Panierować rybę zaczynając od mąki a kończąc na bułce. Smażyć na średnim ogniu. Ryba ma się usmażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Chrupiąca ryba w panierce foto
4
Rybę podawać z ziemniaczkami i ogórkami kiszonymi.
Krok 4 - Chrupiąca ryba w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 24.10.2013 15:11
pieknie upieczona ryba
w mojej kuchni 26.07.2013 14:40
dla mnie smaczna ryba
gosia56 18.07.2013 21:46
pyszna rybka
Bernadeta1 18.07.2013 10:36
pyszny obiadek
marcia7 17.07.2013 22:16
idealna ta panierka
Mona73 17.07.2013 21:47
bardzo smaczna rybka
Megg 17.07.2013 21:13
pyszna rybka
IwonaDD 17.07.2013 20:45
pięknie zarumieniona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak