Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PAPRYKOWO-POMIDOROWY DO WĘDLIN

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka marynowana 1 słoiczek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 1 główka
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
cukier do smaku
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PAPRYKOWO-POMIDOROWY DO WĘDLIN

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Liście bazylii wypłukać i wymieszać z resztą składników.
Krok 1 - SOS PAPRYKOWO-POMIDOROWY DO WĘDLIN foto
2
Wszystko razem zmielić lub usiekać i przyprawić według uznania.
Krok 2 - SOS PAPRYKOWO-POMIDOROWY DO WĘDLIN foto
3
Przełożyć do małych słoiczków i wstawić do lodówki.
Krok 3 - SOS PAPRYKOWO-POMIDOROWY DO WĘDLIN foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak