Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki biszkopt z przepysznym budyniowo - jagodowym kremem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 400 g
cukier 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1 op
budyń waniliowy 1 op
mąka ziemniaczana 1 op
masło 300 g
herbata 50 ml
Biszkopt 1 z jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki biszkopt z przepysznym budyniowo - jagodowym kremem.

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

BISZKOPT:

pieczemy biszkopt z 5 jaj w keksówce.

KREM :

300 g borówek zasypujemy cukrami i gotujemy ok 5 minut ciągle mieszając i ugniatając.

Dodajemy roztrzepany z 50 ml wody budyń z mąką ziemniaczaną.

Gotujemy gęstą masę , a następnie studzimy.

Masło ubijamy na puch i dodajemy do budyniu cały czas mieszając / miksując.

CAŁOŚĆ:

Ciasto kroimy na 3 blaty i nasączamy herbatą lub sokiem.

Przekładamy kremem jagodowym.

Resztą smarujemy boki i górę.

Wkładamy do lodówki na ok. godzinę.

Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i resztą borówek z dodatkiem listków mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 18.07.2013 05:43
super wygląda
migotka28 17.07.2013 21:30
smakowicie wygląda
Mniam 17.07.2013 20:48
Super masa.
Czarnula87 17.07.2013 18:48
chcę spróbować :P
junox 17.07.2013 18:35
bardzo apetycznie wygląda,palce lizać:)
Krzysztof15 17.07.2013 18:27
baedzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak