Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec mniam

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg.
czosnek 4 ząbki
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
majeranek 2 szczypty
przyprawa do gyrosa 2 szczypty
zioła prowansalki 2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 szczypty
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec mniam

Słoninę rozdrobnić w blenderze. Rozdrobnioną słoninę wrzucić do rondelka i postawić na małym ogniu i czekać aż się stopi. Stopioną słoninę przyprawić w/w przyprawami i czekać na pojawienie się skwarków. Po pojawieniu się skwarków dodać wcześniej posiekaną na małą kostkę cebulę wraz z kiełbasą połączoną z rozgniecionym czosnkiem. Potrzymać na gazie jeszcze około 3 minuty po czym przelać do naczynia ( kamionka, słoik, miseczka) Po ostudzeniu wsadzić do lodówki.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.10.2013 20:49
nie ma to jak domowy smalec
Katarzyna59 26.07.2013 07:27
świetny przepis na domowy smalec
gosia1988 23.07.2013 15:21
taki domowy jest świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak