Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
woda 0,5 l
masło 10 dkg
cebula 0,5
pieczarki 15 dkg
jaja 4
żóty ser 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki podsmażyć z cebulą. 2 dkg tłuszczu utrzeć z żółtkami, dodać do nich ryż, pieczarki, przyprawić do smaku, wsypać łyżkę zielonej pietruszki. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą ryżową, wyłożyć do przygotowanej formy. Posypać serem, skropić tłuszczem. Zapiekać 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 02.05.2011 16:46
chętnie bym spróbował
Barbara55 10.04.2011 15:24
dobre
kielcok1 12.03.2011 14:30
podoba mi się
rakow2
rakow2 29.12.2010 13:39
lubię to
ewelinapac 09.11.2010 13:47
może być smavzne
Joanna120 11.10.2010 20:18
to może być jakaś smaczna odmiana na obiad
Renia 01.05.2010 13:02
Wygląda smkowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak