Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka wiosenne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
żółtka jaj 3 sztuki
musztarda 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżka
rzodkiewki 3 sztuki
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka wiosenne

Jajka ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka roztrzepać miotełką, dodać do nich musztardę, śmietanę, posiekany
szczypiorek, posiekaną drobno rzodkiewkę oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Dosolić do smaku ii zalać tak przygotowanym sosem jajka. Należy pamiętać, że jajka przed przygotowaniem sosu należy wyparzyć wrzątkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.10.2013 21:48
świetny pomysł
IKrakowianka 10.09.2013 20:23
super pomysł
natii3624 14.05.2012 18:12
polecam :)
Barbara55 10.04.2011 15:25
ale jaja
kielcok1 12.03.2011 14:32
jajka zalać sosem ale czym zalać sos?
gosia47-47 24.02.2011 17:43
uwielbiam
rakow2
rakow2 28.12.2010 14:05
wiosna ach to ty
Jolanta40 06.12.2010 09:19
oby do wiosny :)
izoldaaa6 08.09.2010 23:46
ciekawy przepisik :)
Iwusia 05.08.2010 17:00
fajne :)
Ewa109 24.05.2010 07:30
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak