Jajka wiosenne

Jajka wiosenne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 sztuk
  • żółtka jaj

    3 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka roztrzepać miotełką, dodać do nich musztardę, śmietanę, posiekany
szczypiorek, posiekaną drobno rzodkiewkę oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Dosolić do smaku ii zalać tak przygotowanym sosem jajka. Należy pamiętać, że jajka przed przygotowaniem sosu należy wyparzyć wrzątkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.10.2013 21:48
świetny pomysł

IKrakowianka

10.09.2013 20:23
super pomysł

natii3624

14.05.2012 18:12
polecam :)

Barbara55

10.04.2011 15:25
ale jaja

kielcok1

12.03.2011 14:32
jajka zalać sosem ale czym zalać sos?

gosia47-47

24.02.2011 17:43
uwielbiam

rakow2

28.12.2010 14:05
wiosna ach to ty

Jolanta40

06.12.2010 09:19
oby do wiosny :)

izoldaaa6

08.09.2010 23:46
ciekawy przepisik :)

Iwusia

05.08.2010 17:00
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat