Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bawarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa z puszki 30 dag
ser żółty 10 dag
liście sałaty kilka
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
ostra musztarda 1 łyżeczka
natki tymianku kilka gałązek
sól,piepr

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bawarska

Ser żółty kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Liście sałaty płuczemy, osuszamy i rwiemy na drobne kawałki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Do oliwy dodajemy ocet, musztardę, przyprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem i mieszamy. Polewamy sosem sałatkę i mieszamy. Sałatkę wykładamy do salaterki i na pół godziny odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2013 22:10
ciekawy przepis a sałatka smaczna
pestka 16.12.2012 00:15
bardzo smaczna
Motorek 24.08.2012 09:14
pycha
Dorian 13.06.2012 11:14
super
Ania67 14.03.2012 15:57
świetna
gosia47-47 26.02.2012 22:31
smaczne
kanu83 09.02.2012 10:50
super
Danuta8 19.03.2011 15:38
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak