Knedle wiśniowe

Knedle wiśniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • masło

    3 łyżki
  • wiśnie

    1/2 kg
  • żółtka

    2
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe żółtka utrzeć z masłem, mlekiem, bułką tartą i mąką wszystkie składniki razem zmiksować i wyrobić ciasto. Nabierać ciasto, w środek wkładając po jednej wiśni bez pestek następnie sklejać i posypać mąką. Gotować we wrzącej wodzie. Podawać posypane cukrem i polane masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

22.05.2011 16:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat