Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z wiśni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie 3 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z wiśni

Wiśnie drylujemy, płuczemy, suszymy, wkładamy do garnka, dodajemy cukier i na małym ogniu smażymy ciągle mieszając ok 1,5 h. Nie dodajemy wody, bo wiśnie puszczają bardzo dużo soku.
Następnie przekładamy gorące wiśnie z niewielką ilością soku do wyparzonych słoików. Resztę soku przecedzamy przez sitko i mamy dodatkowo kompot. Zakręcamy i pasteryzujemy w kąpieli wodnej ok. 20minut.
Po ostudzeniu wyjmujemy z wody i jak znalazł na zimę :))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.08.2013 19:58
tez takie robie
Łucja 17.07.2013 12:17
pyszna :) jeszcze w tym roku nie robiłam :)
Piter 31 15.07.2013 19:24
bardzo lubie
Natalia1401 15.07.2013 18:55
MMm mniam ;)
adelajda 15.07.2013 16:33
co roku robię
biatriss 15.07.2013 14:12
O! to jest to co lubie;)
galo90 15.07.2013 12:29
wygląda pysznie :)
IwonaDD 15.07.2013 11:58
w zimę bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak