Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELACZEK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mleko 1 szklanka
cukier 2 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
olej 3/4 szklanki
twaróg 500-600 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIELACZEK

Ciasto:
2 jajka
1 szkl. mleka
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki kakao
3/4 szkl. oleju
Wszystkie składniki na ciasto kolejno zmiksować. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa:
500-600 gram twarogu
3 jajka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szkl. cukru
Do zmielonego twarogu dodać pozostałe składniki i zmiksować (masa powinna być rzadka). Tak przygotowaną masę łyżką w postaci kleksów wkładać na ciasto (na jednego kleksa można dać ok. 3 łyżek masy) . Całość piec w temperaturze 180 Stopni Celsiusza przez 40-50 minut. Możemy polać lukrem. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.07.2013 21:55
fajne ciacho
Kuchenka 14.07.2013 21:51
ciekawa nazwa
halina17 14.07.2013 21:41
Smaczne ciasto.
kokoszka
kokoszka 14.07.2013 20:57
pycha ciacho
Mniam 14.07.2013 20:45
Ciekawa nazwa ciasta.
meg1984 14.07.2013 20:39
fajna nazwa, na pewno bardzo smaczne
Bernadeta1 14.07.2013 20:31
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak