Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek musztardowy z marynaty

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
wody 3 l
główka czosnku 1
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziaren ziela angielskiego kilka
soli 1/3 szk
Musztarda chrzanowa Prymat 150 g
ziaren kolendry 1 łyżeczka
kilka suszonych
papryczek peperoncini
karkówka 1,8 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek musztardowy z marynaty

Do garnka wlać wodę, główkę czosnku przekroić na pół i wrzucić do wody. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać zalewę a potem zagotować ją i wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć mięso, nastawić garnek na ogień i doprowadzić wodę do wrzenia. Na małym ogniu gotować wszystko 10 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia. Gdy zawartość garnka będzie zimna czynność powtórzyć i gotować kolejne 10 minut. Znowu zostawić wszystko do wystudzenia, a gdy będzie zimne znów zagotować i gotować tym razem 5 minut. Karkówkę zostawić w zalewie do całkowitego wystudzenia a potem wyjąć ją i schłodzić w lodówce. Kroić w plastry i podawać do pieczywa zamiast sklepowych wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.10.2016 22:47
smaczne mięsko
Luki 14.07.2013 17:59
Rewelacyjny!!
Wiesława1 14.07.2013 17:50
znakomite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak