Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt
indyk 100 g
zielenina do smaku
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
jajko do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i wydążamy , to co nam się udało wydrążyć szatkujemy na drobno .
Do garnka wkładamy masło i smażymy pieczarki , doprawiamy
Krok 1 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto
2
Mięso z indyka drobniutko szatkujemy i dodajemy do pieczarek , podduszamy ,uzupełniamy smak zieleniną , pietruszką , koperkiem bądż szczypiorem.
Krok 2 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto
3
Gotowym farszem napełniamy pieczarki .
Krok 3 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto
4
Każdą pieczarkę obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej .
Krok 4 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto
5
Pieczarki smażymy w głębokim tłuszczu ok 5 min nie więcej .
Krok 5 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto
6
Gotowe pieczarki podałam z duszoną marchewką i upieczonymi talarkami z ziemniaków .
Krok 6 - Faszerowane pieczarki z indykiem i zieleniną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.07.2013 11:24
tak jeszcze nigdy nie robiłam napewno pycha
Anna133 15.07.2013 10:30
takie bez mięsny na obiadek ;)
votus 14.07.2013 16:35
ciekawe danie :)
Magula 14.07.2013 16:18
bardzo elegancko to wyglada
Anna133 14.07.2013 13:07
ja lubię pieczarki soczyste , więc ich nie smażę długo ,bo są suche
Bernadeta1 14.07.2013 13:04
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak