Buraczki z papryką na zimę

Buraczki z papryką na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 kg
  • cebula

    4 szt
  • papryka zielona

    4 szt
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    4 szt
  • piperz kulki

    5 szt
  • woda

    1 szklanka
  • olej

    4 łyżki
  • liść laurowy

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę kroimy drobno, paprykę kroimy w cienkie paseczki dł ok 2 cm. Gotujemy zalewę. 1 szklankę wody , 1/2 szklankę octu 10 % , łyże soli , olej , przyprawy i szklankę cukru - zagotowujemy. Do gotującej zalewy wkładamy pokrojoną cebule i paprykę - gotujemy 5 min. Ugotowana zalewę z warzywami wlewamy do buraków - mieszamy dobrze. Wkładamy sałatkę do słoików i pasteryzujemy ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

14.07.2013 10:53
lubie buraczki

Paolcia

14.07.2013 08:28
uwielbiam :)

aisoglam

14.07.2013 08:27
Takie buraczki w zimie to świetna sprawa :)

IwonaDD

14.07.2013 08:07
nie jadłam jeszcze takich, ale składniki zapowiadają się wyśmienicie

iwi

14.07.2013 08:03
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat