Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do Expresowych rurek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier 2 łyżki
cukier 22 dkg
woda 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do Expresowych rurek

Kroki postępowania

1
3 białka ubijamy z 2 łyżkami cukru na sztywną masę.
Krok 1 - Masa do Expresowych rurek foto
2
22 dkg cukru przesypujemy do garnka dodajemy 6 łyżek wody i gotujemy przez 2,5 minuty.
Krok 2 - Masa do Expresowych rurek foto
3
Po 2,5 minuty cienkim strumieniem przelewamy zagotowany cukier do białek. Jeszcze przez chwile ubijamy.
Krok 3 - Masa do Expresowych rurek foto
4
Gotową masę przelewamy do rękawa i wypełniamy rurki.
Całość może stać nawet kilka dni i dalej będą jak świeże - smakują jak ciepłe lody.
Krok 4 - Masa do Expresowych rurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 13.07.2013 10:13
pyszne rurki
kupiska 12.07.2013 14:43
jak to smacznie wyglada na fotce...
treonina 12.07.2013 12:38
nigdy sama nie robiłam rurek :-) muszę w końcu spróbować!
Róża1 12.07.2013 10:46
lubię bardzo rurki:-) , ale tylko podziwiam:-) i lubię je jeść:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak