Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gejpfrut w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gejpfrut 6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat ok. 4 łyżeczek
likier pomarańczowy 40 ml
cukier 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gejpfrut w galaretce

Z dwóch gejpfrutów wycisnąć sok, przecedzić go i namoczyć w nim żelatynę. Pozostałe owoce obrać, oczyścić miąższ z błonek. Cząstki gejpfrva włoźyć do dużej salaterki lub 4 małych. Sok podgrzać i rozpuścić żelatynę. Ewentualnie można go dosłodzić. Wlać likier. Ostudzonym płynem zalać owoce i wstawić do lodówki do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak