Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy z białym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
jajko 4 sztuki
cukier 10 dag
białe wino 1/8 l
śmietana 30% 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy z białym winem

Skórkę z cytryn zetrzeć, a sok wycisnąć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka, skórkę z cytryn i cukier utrzeć na puszystą masę. Wino podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę i dodać do kremu. Wlać sok z cytryn. Wymieszać z kremem i wstawić do lodówki. Ubić pianę z białek. Śmietanę także ubić. Gdy krem zacznie się ścinać, dodać do niego śmietanę i pianę z białek. Następnie krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Można go podawać z posłodzonymi malinami lub bitą śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak