Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony babuni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 2 szklanki
liść chrzanu
koper
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony babuni

Wodę gotujemy z cukrem i solą.
Ogórki myjemy,wkładamy do wyparzonych słoików.
Do każdego słoika wrzucamy po 2-3 ziela angielskie,po 2 listki,po kawałku umytego liścia chrzanu oraz po pół gałązki kopru.
Gorącą zalewą zalewamy ogórki,zakręcamy.Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 11.07.2013 20:46
uwielbiam korniszony :)
martyna94 11.07.2013 19:47
Od babci lub mamy najsmaczniejsze!
iwi 11.07.2013 19:41
Babcine zawsze najlepsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak