Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z sosem pomidorowym i mięsnymi kulkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1/2 paczki
mięso mielone 20 dag
jaja 1 szt
kasza manna 1-2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
bazylia 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos pomidorowy
pomidory krojone z puszki 1 op
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
bulion 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z sosem pomidorowym i mięsnymi kulkami

Natkę, bazylię i czosnek siekamy. Wszystkie składniki na kulki mieszamy i odstawiamy na kwadrans do lodówki. Po tym czasie formujemy małe kuleczki. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy je z każdej strony. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Przygotowujemy sos. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oliwie dwie minuty. Dodajemy pomidory i bulion oraz doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i wkładamy do "pykającego" sosu kulki mięsne. Gotujemy ok. 5 minut po czym dodajemy do nich makaron i dobrze mieszamy. Podajemy posypane tartym serem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 03.04.2014 08:37
klasycznie, ale za to jak wyśmienicie :)
anja3107 21.10.2013 10:48
uwielbiam spagetti
AURELKA 09.08.2013 21:31
pyszne danie
beniaminek 11.07.2013 22:49
fajne danie
Adam/ZUB3R 11.07.2013 20:43
bardzo lubię
Konczi 11.07.2013 19:41
Fajny pomysł z mięsnymi kulkami i bardzo apetycznie zaprezentowane - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak