Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa duszona na maśle z zieleniną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 400 g
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
koper świeży do smaku
Szczypiorek cienki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa duszona na maśle z zieleniną

Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki , wrzucamy do osolonej wody i gotujemy na pół miękko .
Na patelni topimy masło , i wrzucamy ostudzoną fasolkę , posypujemy bułką i podpiekamy , posypujemy zieleniną i po ok 10 min podajemy .
Ja podałam z jajkiem i ziemniakami w mundurkach .Dla dekoracji pęczki powiązałam szczypiorkiem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.07.2013 07:38
bardzo smaczne jedzonkko
Kolorowa 11.07.2013 21:35
Smaki lata ;)
Anna133 11.07.2013 20:34
Takie proste warzywo a takie smaczne ;)
2milutka 11.07.2013 18:49
też robię i smaczniutka jest
Anna133 11.07.2013 17:54
Proste i bardzo smaczne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak