Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 g
cukier 0,5 szklanka
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
truskawki 200 g
jagody 200 g
białko 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
cukier puder 200 g
wiórki kokosowe 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką

Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Miksujemy z margaryną.

Dodajemy jajka i żółtko dalej miksując.

Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.

Na ciasto wykładamy owoce.

Białka ubijamy na sztywno.

Pod koniec stopniowo dodajemy cukier puder i wiórki cały czas ubijając.

Powstałą pianę wylewamy na owoce.

Ciasto pieczemy około godzinę w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 10.07.2013 20:43
smakowicie wyglada
Marta1986 10.07.2013 20:34
pyszne ciasto
V_kuchareczka 10.07.2013 20:02
pysznie wygląda
kriko 10.07.2013 19:45
poprostu pyszności
Krzysztof15 10.07.2013 19:36
musi być pyszniutkie
Wiesława1 10.07.2013 19:28
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak