Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
jajko 1 szt
mąka 4 łyżka
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię obrać, umyć, a następnie pokroić w plastry o grubości 1cm.
Krok 1 - Panierowana cukinia foto
2
W garnku zagotować wodę z dodatkiem przyprawy do dań i do gotującej się wody włożyć plastry cukini. Gotować ok. 8min.
Następnie plastry cukini wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Panierowana cukinia foto
3
Mąkę wymieszać z papryką słodką oraz ostrą, a jajko roztrzepać.
Plastry cukini panierować najpierw w mące z przyprawami, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - Panierowana cukinia foto
4
Gotową cukinię w panierce podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!!!
Krok 4 - Panierowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2014 22:48
Jedzenie pod mój smak.
JOANNA16 10.07.2013 21:55
mniam, pycha
halina17 10.07.2013 20:59
Uwielbiam panierowaną cukinię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak