Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cukinia jako dodatek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papier do pieczenia
cukinia 1 sztuka
oscypek 15 deko

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cukinia jako dodatek

cukinie, doscyc młode ( nie duże) pokroić w talarki około 1 cm. wyłożyc na blaszce z piekarnika, na papierze do pieczenia. polac delikatnie oliwa z oliwek opruszyc przyprawami. piec w temp. 180 stopni około 15 minut, posypac startrym na małych oczkach oscypkiem i piec jeszcze 10 minut.

Ja podawałam z wątróbką w sosie (znajduje sie w moich przepisach)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.07.2013 17:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak