szparagi w szynce

szparagi w szynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

  • szparagi białe

  • szynka gotowana

    12 plastry
  • szczypior

  • jaja na twardo

    3
  • sos

  • majonez

    3/4 szklanki
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • chili

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szparagi obrać,ugotować w osolonej wodzie.każdą szparagę białą czy zieloną owinąć szynką,związać szczypiorkiem.przygotować sos;majonez dokładnie wymieszać z keczupem i posiekanymi oliwkami.doprawić do smaku cukrem,sokiem z cytryny,chili,solą i pieprzem.przystawkę podawać z ćwiartkami jaj i sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

01.08.2012 18:44
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat