Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w szynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi zielone
szparagi białe
szynka gotowana 12 plastry
szczypior
jajko ugotowane na twardo 3
sos
majonez 3/4 szklanki
keczup pikantny 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
chili
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w szynce

szparagi obrać,ugotować w osolonej wodzie.każdą szparagę białą czy zieloną owinąć szynką,związać szczypiorkiem.przygotować sos;majonez dokładnie wymieszać z keczupem i posiekanymi oliwkami.doprawić do smaku cukrem,sokiem z cytryny,chili,solą i pieprzem.przystawkę podawać z ćwiartkami jaj i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 01.08.2012 18:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak