kruche jogurtowe pierożki z jagodami

kruche jogurtowe pierożki z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jogurt bałkański

    100 ml
  • masło

    100 gram
  • cukier

    3 łyżki
  • jagody

    1 szklanka
  • cukier

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło siekamy z 3 łyżkami cukru, dodajemy mąkę, jogurt i drożdże. Szybko zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty o boku około 5 cm.

Na każdy kwadrat nakładamy jagody i odrobinę cukru (mnie najwygodniej się posługiwać łyżeczkami do kawy). Sklejamy brzegi. Pieczemy nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

10.07.2013 16:15
muszą smakowac rewelacyjnie!

Andrzej8

10.07.2013 12:08
wyglądaj bardzo smakowicie

joanna30

09.07.2013 21:35
Ależ one muszą byc pyszne :)

Luki

09.07.2013 20:33
musze wypróbowac

Wiesława1

09.07.2013 20:27
super deserek

cooleczka

09.07.2013 19:20
uwielbiam pierogi z jagodami :) takich jeszcze nie jadłam, na pewno wypróbuję, więc zabieram przepis do mojej księgi

paulina2157

09.07.2013 17:45
bardzo apetycznie wygladają te pierożki. Fajne kruche jogurtowe ciasto.

nogawkuchni

09.07.2013 17:27
Pychota,owoce w drożdżowym cieście,niebo w ustach,świetny deser,iście letnie smaki,uwielbiam jagodowe słodkości,oj kuszą bardzo te słodkie pierożki,bardzo apetyczny wypiek.

Renata9

09.07.2013 16:47
pyszne pierożki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat