Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuche jogurtowe pierożki z jagodami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jogurt bałkański 100 mililitrów
masło 100 gramów
cukier 3 łyżki
jagody 1 szklanka
cukier 3 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kuche jogurtowe pierożki z jagodami

Masło siekamy z 3 łyżkami cukru, dodajemy mąkę i jogurt. Szybko zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty o boku około 5 cm.

Na każdy kwadrat nakładamy jagody i odrobinę cukru (mnie najwygodniej się posługiwać łyżeczkami do kawy). Sklejamy brzegi. Pieczemy nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.07.2013 16:15
muszą smakowac rewelacyjnie!
Andrzej8 10.07.2013 12:08
wyglądaj bardzo smakowicie
joanna30 09.07.2013 21:35
Ależ one muszą byc pyszne :)
Luki 09.07.2013 20:33
musze wypróbowac
Wiesława1 09.07.2013 20:27
super deserek
cooleczka 09.07.2013 19:20
uwielbiam pierogi z jagodami :) takich jeszcze nie jadłam, na pewno wypróbuję, więc zabieram przepis do mojej księgi
paulina2157 09.07.2013 17:45
bardzo apetycznie wygladają te pierożki. Fajne kruche jogurtowe ciasto.
nogawkuchni 09.07.2013 17:27
Pychota,owoce w drożdżowym cieście,niebo w ustach,świetny deser,iście letnie smaki,uwielbiam jagodowe słodkości,oj kuszą bardzo te słodkie pierożki,bardzo apetyczny wypiek.
Renata9 09.07.2013 16:47
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak