Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło ziołowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło naturalne 1 kostka
koper świeży 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 1 główka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło ziołowe

Jeśli robimy masełko dla 1-2 osób to nie używajmy od razu całej kostki masła, aby nie zjełczało.
Po kawałku masła + kilka gałązek zieleniny i 1 ząbek czosnku spokojnie wystarczy. Zawsze możemy dorobić świeże.

Masło na chwilkę wyjmujemy z lodówki, aby zmiękło.

Natkę i koperek drobno siekamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

W miseczce mieszamy ze sobą masło, zieleninę i czosnek- najlepszy do tego będzie widelec. Na koniec delikatnie solimy.

Rozsmarowujemy na bagietce, możemy bagietkę wcześniej lekko opiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 09.07.2013 12:19
Wspaniałe smaki;)
bogusia19 09.07.2013 11:54
zawsze to coś innego
manaika 09.07.2013 11:52
musi być pyszne, zwłaszcza z ciepłą bagietką!
dodi 09.07.2013 11:45
pyszne i pachnące
msmors 09.07.2013 11:40
fajne masełko
gosia1988 09.07.2013 10:54
i świeży chleb do tego ...mmmm... pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak