Barszcz biały na białej kiełbasie -najprostszy :

Barszcz biały na białej kiełbasie -najprostszy :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 biały barszcz w proszku ( taki na 1 litr wody ),1 szklanka słodkiej śmietanki

  • 2 łyżki majeranku ( najlepiej takiego świeżo otartego ),4 szklanki wody

  • biała kiełbasa

    2 średnie szt.
  • jaja na twardo

    2 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski powiązać w 2 cm kawałki i zalać 3 szklankami wody. Obrać ziemniaki i marchewkę .Ziemniaki pokroić w kostkę , marchew w plasterki i włożyć do garnka. Zagotować .Zmniejszyć płomień gazu i gotować 20 minut . Barszcz biały rozrobić w 1 szklance zimnej wody i wlać do wywar, wsypać majeranek . Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką .
Podawać wkładając do talerza ( miseczki ) ćwiartki jaj na twardo i kiełbaski. Po wierzchu posypać delikatnie majerankiem.

Wyjaśniam ,że jeżeli ktoś woli może gotować z własnego zakwasu .Ja po prostu nie lubię takiego robionego w domu ( próbowałam sama robić , próbowałam u różnych osób – wszystkim smakowało , a mnie zapach zakwasu odrzuca – nawet do pieczenia chleba nie mogę sobie zakwasu w domu zrobić ). Trudno- muszę robić z tego z proszku.
Co ciekawe wielu z moich znajomych też tak ma . W związku z tym nie mam jakichś specjalnych wyrzutów sumienia . Próbowałam – a teraz robię tak jak mi smakuje i już .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

18.12.2010 18:26
Najprostszy i najsmaczniejszy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat