Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z trzech warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso - noga z kurczaka
fasolka szparagowa 350 g
marchew 5
ziemniak 5
sól
pieprz
cukier 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
świeża melisa 1 łyżka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z trzech warzyw

Kroki postępowania

1
Gotujemy bulion - mięso z kurczaka zalewam wodą - ok 1,5-2 litry. Dodaję listek laurowy. gotuję aż mięso zrobi się miękkie.
Krok 1 - Zupa z trzech warzyw foto
2
W tym czasie myję wszystkie warzywa. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, dorzucam do wywaru. Marchew obieram, kroję w kostkę i również wrzucam do zupy. Fasolkę oczyszczam, odcinam końcówki, kroję w odcinki o długości ok 2cm i dorzucam do reszty.
Krok 2 - Zupa z trzech warzyw foto
3
Całość doprawiam do smaku solą, posiekaną melisą która doda kwaskowatości i pieprzem, Gotuję do miękkości warzyw. Mięso wyjmuję. Zupkę doprawiam również cukrem i octem.
Krok 3 - Zupa z trzech warzyw foto
4
Całość zaciągam śmietaną.
Krok 4 - Zupa z trzech warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 08.07.2013 22:41
lubię zupy
Monia 08.07.2013 18:59
Bardzo smaczna i apetycznie wyglądająca :)
Megg 08.07.2013 18:50
pyszna zupka
sasanka 08.07.2013 17:39
Fajny, prosty przepis, ja jeszcze oskubię nogę i dorzucę mięska :D
Smaczna_B 08.07.2013 17:28
jak dla mnie super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak