Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuki
koper 1 pęczek
natka pietruszki 1 peczek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyzeczki
sól do smak
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karpik

Karpia oczyszczamy, nacieramy czosnkiem, pokrojoną natką pietruszki. Cebulę obieramy, kroimy w plastry obkładamy nią rybę wewnątrz i na zewnątrz. . Odstawiamy na noc do lodówki. NAstępnego dnia wyjmujemy natkę i cebulę, Wykładamy posiekany koper, posypujemy pryzprawamy w srodku i na zewnątrz. WYkładamy 3 łyżki masła do środka ryby. Skrapiamy cytryną. Wykłądamy do worka pieczeniowego. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.01.2014 22:45
karp to moja najlepsza ryba:-)
artur7 01.01.2014 16:48
alez smakowitosc
artur7 26.10.2013 17:26
alez apetycznie
Aannkaa82 28.07.2013 20:31
O na takiego karpika to ja bym się chetie skusiła.
mic 14.07.2013 20:50
musi byc dobra
Botwinka 08.07.2013 14:55
Świetna rybka.
fotoviderek 08.07.2013 09:17
Karp to moja ulubiona rybka :)
Katarzyna/kate1980 07.07.2013 22:30
wspaniała rybka
jasiek 07.07.2013 16:30
dobra rybka
halina17 07.07.2013 15:45
Ja tydzień temu grillowałam karpia.
dianix 07.07.2013 15:22
a to pieczona:))
IwonaDD 07.07.2013 14:33
przypomina wędzoną rybę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak