Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 porcji kotletowych większych
ser żóły 5 plastrów
salami 10 plastrów
papryka 5 kawałków/plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 2 sztuk iduze do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: ROladki schabowe

Schab płuczemy, rozbijamy. Następnie wykładamy po plastrze sera, po 2 plastry salam( miałam małe), po plastrze papryki czerwonej z rzegu układamy i i oliwki 2 sztuki do każdej roladki. Zwijamy w roladkę. Panierkujemy w jajku z przyprawami następnie w bułce. Smażymy z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.02.2014 18:21
prosze porcje
Róża1 11.01.2014 22:46
wspaniałe roladki:-)
fotoviderek 09.07.2013 07:36
Świetne roladki, palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak