Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana kaszą i warzywami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
krojone pomidory 1 puszka
cebula 1 szt
kukurydza 2 łyżka
groszek 2 łyzka
cukier 1 łyżka
Mielone chili 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
szczypiorek
feta
olej 2 (ziołowy)
papryka 2 (ramiro)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana kaszą i warzywami

Paprykę myjemy i przekrawamy wzdłuż.

Układamy ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, solimy i polewamy łyżką ziołowego oleju.

Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.

W tym czasie gotujemy kaszę.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oliwy ziołowej.

Zalewamy pomidorami z puszki, doprawiamy cukrem i chili.

Dodajemy groszek i kukurydzę. Chwilę gotujemy aż część sosu wyparuje.

Następnie dodajemy do niego ugotowaną kaszę i mieszamy.

Kaszę z dodatkami układamy na podpieczonej paryce i pieczemy kolejne 10-15 minut.

Podajemy ze szczypiorkiem i serem feta.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 07.07.2013 15:51
Smakowity kąsek :)
idealme 07.07.2013 15:26
ale bym zjadła, wygląda pysznie ! :)
ssylwiaa 07.07.2013 13:48
super pomysł na podanie papryki ;)
Marta11 07.07.2013 13:00
pyszne danie
Monia 07.07.2013 12:53
Bardzo fajny pomysł, podoba mi się :)
David 07.07.2013 11:27
bardzo lubię takie papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak