Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa pasta w liściach botwinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 20 szt / liście
ser kozi 100 g
ser ricotta 100 g
mięta 1 garść liści
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa pasta w liściach botwinki

Liście buraczków , młodych czyli botwinkę myjemy i osuszamy , ucinamy ogonki 1 cm przy koronie liścia .
Sery oba mieszamy ze sobą i doprawiamy , powinno być na ostro ;)
Mięte szatkujemy i dodajemy do sera .
Na kazdy liść nakładamy porcję serowej pasty i zwijamy .
Ja dodatkowo po kilka ruloników związałam szczypiorkiem by ładniej wyglądało , mozna jeść palcami lub kroić nożem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.07.2013 21:59
Ostatnio ją polubiliśmy nigdy jej nie jadłam wczesniej ;)
marta1221 07.07.2013 20:01
ale fajny pomysł z użyciem botwinki
Anna133 07.07.2013 10:23
Lekkie i bardzo smaczne na wieczorną kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak