Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraki

    1 kg
  • cukier

    25 dag
  • cynamon Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • goździki całe

    5 szt
  • ocet

    1/2 6%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyc, ugotowac w łupinie, wystudzic i obrać. Wieksze przekroic na pół (wszystkie powinny miec podobna wielkość). Cukier zalać 1/4 szklanki wody, wlać ocet, dodać goździki i cynamon, zagotować często mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Buraczki układać w słoikach, zalac zalewą, zakrecić i pasteryzowac 20-25 minut. Odstawić w ciemne, chłodne miejsce na min. 2 tygodnie. Po tym czasie są gotowe do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

28.03.2012 08:47
muszę i ja zacząć robić takie buraczki na zimę.

Kate131

26.03.2012 07:13
lubię takie

anemon

06.09.2011 06:29
Robię podobne buraczki na zimę, są bardzo smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat