Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jagodami i kremem limonkowym
Kroki postępowania
Nakłuwamy ciasto dokładnie widelcem i umieszczamy w piekarniku: 180 stopni na 15 minut.
Ciasto schładzamy w lodówce przez około 2 godzin.
Smacznego :)
mąka pszenna | 200 gram |
masło | 100 gram |
cukier brązowy | 2 łyżki |
jajko | 1 szt. |
sól | |
serek mascarpone | 3 łyżki |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 300 ml |
limonka | |
malibu | 2 łyżeczki |
cukier puder | 1 łyżka |
aromat waniliowy | |
galaretka | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: