Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki nadziewane wątróbkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

25 dag wątróbek drobiowych ,1 puszeczka małych połówek gruszek w syropie,1 łyżka masła do smażenia
olej 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
maliny świeże kilka szt. (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki nadziewane wątróbkami :

Wątróbki oczyścić z błonek i tłuszczyków. Posolić i popieprzyć . Oprószyć mąką i usmażyć na oleju na rumiano .W ostatniej fazie smażenia dodać masło. Zdjąć wątróbki i trzymać w zawinięte w folię aluminiową by nie ostygły. Na patelnię wlać ocet balsamiczny i wrzucić kilka rozgniecionych malin ( tak z 8 szt ) - gotować aż maliny się rozpadną a ocet zredukuje .
Odsączyć z syropu gruszki. Ułożyć na sałacie .Na każdą kłaść wątróbkę , polewać sosem .Dekorować świeżymi malinami .
Doskonałe zarówno jako ciepła przekąska jak i delikatne danie obiadowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.03.2014 16:57
smacznie i pysznie :)
Ewa104 28.01.2011 15:32
Bardzo elegancko u Ciebie.Nie jadłam takiej wersji, ale spotkałam się z podobnymi połączeniami i chyba wypróbuję, bo bardzo jestem ciekawa smaku.
polly66 27.07.2010 20:19
hmm ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak