Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko na miękko z pastą z tuńczyka podaną z solirodem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1 łyżka
cebula 0,5 średniej
rzodkiewka 3 sztuki
Pieprz czarny Prymat w młynku
chleb 3 kromki razowego
pomidor 0,5 sztuki
soliród 6 gałązek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko na miękko z pastą z tuńczyka podaną z solirodem

Kroki postępowania

1
Tuńczyka odcedzić, przełożyć do miseczki i wymieszać z drobno posiekaną cebulką i rzodkiewką, łyżką majonezu, solą i pieprzem.
Krok 1 - Jajko na miękko z pastą z tuńczyka podaną z solirodem foto
2
Jajka włożyć do garnka z zimną wodą i postawić na kuchence na największym gazie. Jak zacznie się mocno gotować odmierzyć 3 min, zdjąć z ognia i przelać zimną wodą.
Krok 2 - Jajko na miękko z pastą z tuńczyka podaną z solirodem foto
3
Chleb podpiec w tosterze. Nałożyć na niego pastę z tuńczyka, kawałek pomidorka i soliród. Podawać z jajkiem.
Krok 3 - Jajko na miękko z pastą z tuńczyka podaną z solirodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.07.2013 13:25
Śniadanie jak malowane i jakie dobre ;-)
IZABELA29 06.07.2013 14:43
efektownie podane
arbuzowo 06.07.2013 14:28
Bardzo fajny pomysł na pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak