Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z grilla
Kroki postępowania
Zaczynamy od ciasta:
Wodę wymieszać z drożdżami i cukrem. Odstawić na około 15 min aby "ruszyły".
Następnie dodać resztę składników i dobrze ugnieść. Miskę z ciastem przykryć szmatką i wziąć na grilla :)
Na grillu ciasto podziel na dwie części. Jedną część rozwałkuj (my użyliśmy butelki). Drugą zostaw na później.
Posmarować placek na pizzę sosem. Przełożyć na folię aluminiową, położyć na grillu dość wysoko by nie spiekła się zbytnio od spodu. Na grillu najlepiej by nie było zbyt wielkiego żaru, lepiej by pizza powoli sobie dochodziła.
Pizza z rybą:
1 filet mintaja (pokrojony w kostkę i zamarynowany w soli, pieprzu, soku z cytryny),
szparagi,
cebula,
soliród,
papryka czerwona,
ser.
Pizza z kiełbasą:
1 pętek kiełbasy (pokrojony w plasterki),
kukurydza,
papryka czerwona,
pieczarki,
cebula,
szparagi,
ser.
Jak macie grilla z przykrywką to macie problem z głowy, wtedy nie potrzebna jest folia z góry, wystarczy zamknąć grilla :)
Polecam, pizza jest zupełnie inna niż ze zwykłego piekarnika, smaczna, a przy jej robieniu jest mnóstwo zabawy.