Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik na patyczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 4 szt
pomidorki cherry 1/2 opakowania
cebula 1 szt
ocet jabłkowy
olej rzepakowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ogórki małosolne 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik na patyczku

Śledzie wyciągamy z zalewy octowej ściągamy z nich skórkę i kroimy w długie paski. Pomidorki cherry myjemy osuszamy i kroimy na pół. Ogórki kroimy w grubsze plasterki. Cebule kroimy w piórka solimy ją kropimy octem i oliwą. doprawiamy pieprzem - ugniatamy i odstawiamy do lodówki na ok 10 min. Na patyczki nakąłdamy pomidorka , śledzika i ogórka. Serwujemy na cebulce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.07.2013 12:03
bardzo ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak