Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem bananowy z rumem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 2 łyżki
rum 1 kieliszek
białko 1 sztuka
śmietana kremówka 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem bananowy z rumem

Banany zmiksować, wymieszać z rumem, połową cukru i wiórkami kokosowymi. Śmietanę ubić i wymieszać z żelatyną (przygotowaną wg przepisu na opakowaniu). Białko posolić szczyptą soli i ubić z drugą połową cukru na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać razem banany, pianę z białek i śmietanę. Krem nałoźyć do pucharków i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.01.2012 18:02
dobrutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak