Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone płaty śledziowe 0,5 kg
cebula biała 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 pliście uszeczka
cukier puder 2 łyżeczka
cynamon 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
imbir świeży 3 cm
Goździki całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne

Przyprawy zmiel na proszek. Cebulę pokrój w kostkę lub w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i przestudź. Na talerzu ułóż śledzie i posyp je przyprawami. Zostaw na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty pokrój w kawałki i ułóż w dwóch lub trzech warstwach na półmisku, przykryj grubą warstwą cebuli z koncentratem. Udekoruj szczypiorkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.01.2011 13:02
rewelacyjne
swic 20.08.2010 13:25
Bardzo lubię śledzie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak