Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 średnia
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
ziemniaki młode
smalec 1-2 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie ziemniaczki

Ziemniaki obrac i ugotowac w posolonej wodzie. Smalec rozpuścic na patelni i zeszklić na nim pokrojona w cienkie plasterki cebulę. Zieleninę drobno posiekać. Odcedzone ziemniaki przełozyc na półmisek, polać cebulą ze smalcem i posypać zielenina. Podawać ciepłe. Latem moja babcia serwowała takie bardzo często.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 16.02.2012 10:10
dokładnie kubek zsiadłego mleka i pyszny obiad gotowy
Sarenka 12.05.2011 21:38
Oj, jak pieknie wygladaja!
anemon 26.04.2011 11:14
Tak, kwaśne mleko lub maślanka i mamy super jedzenie.
ewa19a 14.03.2011 17:31
super
ZEWA 24.11.2010 20:22
albo maślanki - pyszności lubię takie jedzonko
SmacznaPyza 11.09.2010 20:48
i do tego kubas kwaśnego mleka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak