Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty z porzeczką czerwoną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka tortowa 4 łyżki
cukier 4 łyżki
porzeczki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty z porzeczką czerwoną

Na 12 muffinek:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka z na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka. Łopatką drewniana mieszamy ciasto i powoli dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy na jednolita masę. Do foremek wlewamy ciasto do połowy. Posypujemy obranymi i umytymi porzeczkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku(termoobieg) 180 C aż ciasto wyrośnie. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest surowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.07.2013 08:19
Bardzo fajne z owocami;)
angelika14 04.07.2013 23:14
lubię takie proste i smaczne ciasta i babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak