Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z cytrynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2
sól do smaku
cytryny 1
pietruszka zielona
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z cytrynami

Kroki postępowania

1
Pstrąga nacieramy potartą skórką od cytryny. Solimy i do wnętrza wsypujemy natkę pietruszki.
Krok 1 - Pieczony pstrąg z cytrynami foto
2
Wkładamy do środka po plasterku masła.
Krok 2 - Pieczony pstrąg z cytrynami foto
3
Na wierzchu układamy plasterki cytryny. Zwijamy w folię i wkładamy do piekarnika.
Krok 3 - Pieczony pstrąg z cytrynami foto
4
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Pieczony pstrąg z cytrynami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 06.07.2013 22:45
Pstrąg, pietruszka i cytrynka... nic więcej nie potrzeba, jak jest świeży to rozpływa się w ustach :)
Cranberry 04.07.2013 21:20
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak