Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w jabłkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 1
jabłko 1
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w jabłkach

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić, pokroić na kawałki, opłukać, osączyć. Jabłko obrać, przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki.
Krok 1 - Wątróbka w jabłkach foto
2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 2 - Wątróbka w jabłkach foto
3
Dodać wątróbkę i jabłka.
Krok 3 - Wątróbka w jabłkach foto
4
Doprawić do smaku Kucharkiem, pieprzem i solą. Dusić do miękkości.
Krok 4 - Wątróbka w jabłkach foto
5
Podawać z ziemniakami.
Krok 5 - Wątróbka w jabłkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.02.2014 17:18
smaczna wątróbka
gosia56 14.07.2013 09:11
moja ulubiona
fotoviderek 08.07.2013 09:16
Świetnie przyrządzona wątróbka :)
Megg 04.07.2013 20:59
bardzo lubię wątróbkę, pycha
agnieszka214 04.07.2013 20:37
watróbeczka super
joanna__s 04.07.2013 18:08
Moja mama taką robi. Taka wątróbka w połączeniu z jabłkami ma bardzo niespotykany smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak