Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czereśniami i kruszonką
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zimne pokrojone w kostkę masło i posiekać składniki. Zagnieść na kruszonkę.
mąka | 1 1/2 szklanka |
cukier | 3/4 szklanka |
cukier waniliowy | 2 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczka |
mleko 3,2% | 1/2 szklanka |
olej | 1/3 szklanka |
czereśnie | 200 gram |
mąka | 80 gram |
cukier | 40 gram |
masło zimne | 40 gram |
cukier waniliowy | 2 łyżeczka |
jajko | 1 duże |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: