Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy o smaku cytrynowo-migdałowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
aromat cytrynowy
skórka z cytryny
jaja 3
olej do smażenia
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
mleko kokosowe 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
jabłka 2

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy o smaku cytrynowo-migdałowym

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórkę z cytryny i kokosowe mleko. Dodajemy obrane i pokrojone jabłka.Wymieszać. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.08.2013 21:02
fantastyczny pomysł:-)
gosia56 05.07.2013 17:36
napewno pyszne
Adamorek 04.07.2013 14:11
fajny smaczek
Renata9 04.07.2013 12:15
fajny pomysł na racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak